Saturday, March 16, 2013

keluarga mawaddah...

dapat anugerah....keluarga mawaddah...che harun's family....tahniah abah, ma dan semua ahli kelab che harun's ...u all the best in the world....

tempat yang paling best adalah di rumah yang di huni seluruh keluargaku...che harun's family... kita gembira dan berduka bersama-sama....susah senang bersama.....



terima kasih Ya Allah kerana kurniakan aku sebuah keluarga yang cool...yang terbaik...ma + abah yang bersusah payah mendidik kami semua sampai berjaya....dalam ketegasan mu memberikan ilmu agama...menjadikan kami semua mampu menjejak kaki ke menara gading walaupun dikau berdua tidak mempunyai kelulusan universiti.....kami bangga menjadi anak ma dan abah.....

happening

time raya...

my big family (x cukup lagi ni)

keluarga mawaddah

riuh

my abah and ma
terima kasih Allah untuk anugerah terindah yang Engkau berikan pdku...keluarga yang bahagia... ibu bapa yang benar benar mencintaiMu dan mendidik kami utk mencintaiMu.....

Ya Allah..Engkau limpahkanlah rahmat dan keberkatan ke atas keluarga ku ini...lindungilah kami sekeluarga dari fitnah Dajjal dan dunia..Engkau titipkan lah Nur iman, islam dan taqwa ke atas aku dan keluargaku....hidupkan dan matikan kami dalam iman dan islam...lindungilah kami dunia dan akhirat....ameen....

Monday, March 11, 2013

sahabat

assalamualaikum....

sibuknya sampai dah lama x jengah blog....

banyak benda nak luah...hidup ni banyak sgt masalah....terutama masalah dengan perangai manusia yg bermacam-macam jenis....itu lagi buat sakit kepala......
lagi sakit kepala bila di tambah dengan sakit hati.....em..tentulah kalau org yang kita dah anggap sahabat suka duka menyakiti kita...double sakit tu......

manusia ni memang x sempurna....cuma yang tak faham...kenapa perlu lemparkan rasa amarah pada org yang tak bersalah......bila kamu stress dengan kerja....itu lumrah...tapi kamu lupa menjaga hati sahabat yang sayang kamu....kamu mohon mereka faham situasi kamu tapi kamu langsung tidak endah akan perasaan mereka......itukah nama sayang dalam persahabatan.....

persahabatan perlu tolak ansur dan saling memahami....jika sahabat blh faham dan terima kita seadanya, kena kamu tidak boleh cuba menjaga sekeping hati org yang sayang kamu. jika kamu mengharap sahabat kamu memahami kamu....cuba tanya diri..."adakah aku faham dan jaga perasaan dia?" " adakah perbuatan aku akan melukainya?" " kenapa aku tidak boleh bertolak ansur sepertinya?"

tepuk dada tanya iman....sahabat kamu juga manusia biasa yg tidak sempurna....yang punya rasa marah dan rasa tidak di hargai.....jika tidak suka diperlakukan sebegitu, jangan kamu pernah cuba melakukannya pada org lain....what you give you get back........

bersahabatlah kerana Allah pasti kalian akan bahagia.....belajar menghargai seseorg yg menyayangi kita....bila melakukan sesuatu atau menuturkan sesuatu....fikir...adakah ini akan menyakitinya.....

wallahu'alam