Sunday, June 20, 2010

21 Jun

lamanya x tgk blog ni...banyak benda nak tulis tapi sebab dek kerana letih lps balik opis..hilang mcm tu je idea nak menulis....sibuk sangat dekat makmal..so bila balik rumah memang dah xde daya nak menatap blog ni...huhuhuhuhu...

sebenarnya title 21 jun tu sebab tarikh aku jengah dunia ni... my birthday...hehehhe...

dah tua lak rasanya...30 tahun....tapi apa ler yang aku dah lakukan kat dunia ni. apa sumbangan aku sebagai hamba Allah terhadap sesama manusia? tu belum kira apa yang aku dah lakukan tanda aku ni hamba Allah yang mengaku beriman, mencintai Allah melebihi segala-galanya....30 tahun tu dah kira lama...tapi apa pun xde yang boleh di masukkan dalam list "sumbangan" tu....betapa alpa dan lekanya aku dengan dunia yang penuh fana yang menjanjikan nikmat sementara ni....betapa ruginya aku ni. begitu tidak bersyukurnya aku ni...Ya Allah...apa dah terjadi pada ku ini...kejutkan aku dari lena ini Ya Allah....kejutkan aku dari mimpi yang hanya menjanjikan kenikmatan yang tidak kekal ini....kejutkan aku Ya Allah...agar aku kembali kepada fitrah Mu...kembali ke jalanMu...kembali menunaikan janji-janjiku padaMu....betapa ruginya aku ini....betapa cuainya aku ini...

sesungguhnya nikmat hidup adalah anugerah terindah dariMu buat diriku...terima kasih kerana aku dapat merasai nikmat ini...namun janganlah Engkau mendolak balikkan hatiku setelah Engkau berikan aku Nur dan hidayahMu...pimpinlah hatiku aku agar tidak tergelincir ke jalan yang Engkau murkai...kuatkan imanku..agar aku mampu bertahan dalam meniti perjalanan di dunia fana ini untuk menuju negeri abadi... menuju menemuiMu dengan penuh kemenangan.....hanya keranaMu...moga aku bisa sebatikan kata-kata semangat itu ke nuraniku...untuk berjuang menjadi hamba Allah yang sebenarnya....

Ya Allah!
apalah erti kehidupan ini tanpa kehadiranMu
apalah gunanya segala yang kumiliki tanpa rahmatMu



*moga aku sentiasa dilindungi dan dirahmati Yang Esa sentiasa...moga hati ini sentiasa di saluti cahaya nurNya...doakan aku menjadi hamba Allah yang berjaya dunia dan akhirat....amin...