Wednesday, March 17, 2010

demam...

huhhuhuu...dah lama aku x dpt demam selsema ni...aku mmg susah nak demam, tp kalau kena mmg teruk...yg paling teruk bila flu tu menyebabkan aku sesak nafas...penyakit asma aku akan jadi teruk....badan akan sakit seluruhnya...demam urat kata mak aku... kurang vitamin kot...xpun sbb cuaca sekarang hujan panas....

hari ni lak buat RRLC...adoi..method steroids nak kena ubah sbb nak cari kolum yg sesuai...sapa leh tolong ni....dah 3 kali tukar column pun standard x mau jadi. pagi semalam masa nak on RRLC, dia buat hal lak...bubble menyebabkan pressure x mau naik.. yg naiknya pressure aku...habis suma tempat wayar aku cabut....alhamdulillah...rupanya solvent filter yg block...banyak tul dugaan nak develop method ni...

hari ni dari pagi dok menghadap RRLC...alhamdulillah tghari mula ok..standard kuar cuma separation x ok...kena ubah timetable kot....may b column tu pendek sikit...
apapun...perjuangan harus di teruskan...kalau x, smp bila x siap ler keje aku... byk tul sample yg nak id steroids time column meragam...sabar je lah....

dengan demam yg x berapa nak ok...buat je lah...jgn di layan sgt demam tu nti lg melarat...paksa diri buat donno je....bukan ke sakit tu penghapus dosa....
aku suka gak sakit ni sbb Allah sayang aku...Dia perhatikan aku then berikan aku sakit utk tgk aku ni blh tahan ke x...Dia beri sakit ni sebab Dia tahu aku boleh tanggung sakit ni....Dia Maha Mengetahui apa yg terbaik di antara yg terbaik untuk aku yg lemah ni....insyaallah....aku kuat dan mesti kuat......go asmah go..chayok..

*sakit itu penghapus dosa...so, bila sihat tu ingat2 ler..syukur dgn apa yg Allah kurniakan utk kita....bila Dia tarik nikmat tu sikit je...kita dah mula mengeluh... Ya Allah...jauhilah aku dari sifat mengeluh...semoga imanku utuh utk hadapi segalanya....kerana aku tahu Engkau Maha Penyayang...

Monday, March 15, 2010

reunion matrikulasi KYPM KB

tarikh : 13 mac 2010
lokasi: Sri Rampai, Wangsa Maju

adoi...dek kerana janji aku kena tepati...reunion ni dah bertangguh byk kali...alhamdulillah, tanggal 13/3/10 akhirnya terlaksana...dari bangsar aku bergegas ke kajang..sbb janji nak konvoi dgn geng di sana..kul 6.30 kat IOI puchong jam yg amat...sabar jelah...msk je kawasan puchong utama.. jln dah ok...apalagi..rempit ler....maghrib sampai kat kajang...segarkan diri setelah seharian di gelanggang futsal..bestnya dpt basahkan kepala...tp sebelum turun rumah nira, 2 biji panadol aku telan..kalau x haru ni kalau pitam kat tpt org ramai....sabar jelah....

10 thn kami x jumpa...apatah lg aku ke KUSTEM..manakala geng matrik ramai yg ke UPM. alhamdulillah..kul 9.30 kot kami smp wangsa maju sbb jln ampang jam teruk...(dlm perjalanan aku tido...sakit kepala...huhuhuhuhu..)

smp je kat restoran tu aku dah x tgk org...duduk je kat hujung. geng lelaki aku x kenal sgt sbb geng fizik x ramai...hehehhe...yg ppuan suma bdk hayat tp sbb satu hostel..x kan ler x kenal.
apapun oklah...sbb dah lama x jmp..byk soalan dari cerita...hahahha..masing2 nak tahu perkembangan...kami jumpa geng matrik sbb FB...kalau x smp ke sudah x jumpa kot. 10q FB.

first..sesi perkenalan...adoi...suma ckp nama (sbb kami tahu nama glamour je..nama penuh jgn harap ler...x hingat)..keje katne...mcm2 soalan ler...turn aku last sekali...ahtai dah siap senyum, jahat tul...suka kenakan aku....soalan dia aku dah agak...mmg kena cukup2 aku mlm tu...kena buli....x suka..x suka...sbb selalu aku buli org.....

apapun u all mmg best n sporting...yg ada suami, isteri blh lepak smp kul 12....hehehehe..
agenda seterusnya kami nak buat hari keluarga...harapnya ler...hahahhaha....bestkan bila kumpul ramai2 then imbas kenangan lama...yg pahit dulu jd kenangan manis skrg..lucu bila pikir blk...hahahhaahaha...skrg kami jd geng rapat blk..persahabatan sejati x kan putus walau apapun janji ikhlas sayang antara satu sama lain...suma masalah saling bantu selesaikan...happy bersama, bersedih pun bersama...baru nama sahabat...aku pun belajar mengenali sahabat sekeliling, kekadang kita suka pikir org tu x bagus...tp bila kenal dia btl2, baru tahu dialah plg bagus..jgn nilai org luaran je...lama berkwn baru kita paham siapa kwn kita sebenarnya... berkasih biar satu..bersahabat biar seribu....u all mmg best...10q sbb jd sahabat asmah...

insyaallah...moga agenda seterusnya leh kumpul lg ramai....








blk umah nira sambung borak smp kul 2 pagi...sabar jelah...tu yg lewat ke asrama. lps solat subuh tido blk..kul 10 pg br smp asrama...stay utk program majlis ihtifar smp kul 6..sbb kena kemas meja (ajk mknan)...kul 7.45 sampai puchong...mlm tu lps isyak terus lena...paginya terus demam....sabar jelah....


*ihsan foto daripada h/p zie...10q

"Tidak sempurna iman kalian sampai ia mencintai saudaranya sebagai mana ia mencintai dirinya sendiri.” (HR. Bukhori)

Pertandingan futsal Amal Siti Khadijah antara Rumah Kebajikan Negeri Selangor

Lokasi: Futsal Frenzy, Seksyen 15 Shah Alam
Tarikh: 13 Mac 2010



lamanya x tgk blog ni...sibuk dgn facebook...hahahhaha...sibuk di makmal, blk umah mmg x larat nak menaip doh...blk umah nak relax je...hahahhaa...tp hari minggu (13hb)jadual aku bermula seawal 5 pagi...janji nak solat subuh berjemaah di ASDAF, maknanya aku kena kuar kul 5.30 pagi dari puchong ke bangsar...smp asrama pintu pagar still lg tutup...msk asrama, bdk2 masih x bangun lg...last2 aku solat subuh sendiri...kul 6.30 baru bdk2 ni bangun...sabar jelah...janji 6.30 pg dah bertolak ke selayang then ke shah alam....dlm menunggu aku masih sempat lena...hahahha...sabar jelah...

alhamdulillah lbh kurang kul 7pg adik2 ASDAF dah dpt dikumpulkan...so..bermulalah perjalanan ke selayang dgn menaiki 1 bus dgn 3 kereta...bermula langkah perjuangan adik2 ASDAF utk memenangi perlawanan pd hari itu....futsal amal siti khadijah antara rumah anak yatim selangor...team ASDAF ada 3...2 team lelaki dgn 1 team ppuan... mantap....hahahhaha...cuma aku selaku pengiring je x pandai main futsal...sabar jelah

perlawanan di mulakan agak lewat sbb ada yg tersesat pd hari tu...nasib baik team ppuan ok...hahahhaha...fathi x rempit..so kena tinggal kat belakang...

ni first time aku msk gelanggang futsal..mmg sakit kepala sbb aku paling x suka tempat orang ramai dan bising...tp sokongan moral dan suara tetap jitu demi adik2 ASDAF tersayang...sakit kepala dan x suka aku tinggal kat luar pagar umah aku...hahhahahahah...sorak tetap sorak...mana pernah aku buat suma tu hahahahhaha..
aku kena tunjuk cool sbb team ppuan dah gabra bila tengok team SALAM yg besar dr diaorg...bak kata bangmat....badan kita kecik tp otak kita besar...pandai atur strategi.

alhamdulillah...mmg mantap ler team ASDAF A,B dan C..cayalah..u all mmg mantap.
dan akhirnya kita menang....alhamdulillah, walaupun bukan johan..tp kamu suma tetap johan dan terbaik bagi akak...bangga tau dgn kamu suma....ASDAF A dan ASDAF C (ppuan) mendapat tempat ke 3 manakala ASDAF B kalah pada team ASDAF A.

nilah wajah-wajah juara kami semua...kamu suma adalah yg terbaik....


team ASDAF C


team ASDAF B

team ASDAF A : tempat ke-3

team ASDAF C : tempat ke-3


alhamdulillah...akhirnya mereka berjaya..sumanya hasil latihan dan tunjuk ajar dr bangmat. Insyaallah..thn dpn jadi juara...hehehehe...

selesai hantar adik2 kat asrama..aku bergegas lak ke kajang...untuk reunion matrikulasi KYPM kota bharu di wangsa maju.....


* aku nak belajar main futsal ni...hahahhahaha...asmah kaki bangku nak main futsal ni...go asmah go...u can do it....

Thursday, March 4, 2010

Ya Allah..aku jatuh cinta..




Ya ALLAH,
jika aku jatuh cinta,
cintakanlah aku pada seseorang yg melabuhkan cintanya padaMU
agar bertambah kekuatanku mencintaiMu..


Ya Muhaimin,
jika aku jatuh hati,
izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yg hatinya tertaut padaMu
agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu..


Ya Rabbana,
jika aku jatuh hati,
jagalah hatiku padanya
agar tidak berpaling daripada hatiMu..


Ya Rabbul Izzati,
jika aku rindu,
rindukanlah aku pada seseorang yg merindui syahid di jalanMu..


Ya ALLAH,
jika aku menikmati cinta kekasihmu,
jgnlah kenikmatan itu melebihi indahnya bermunajat kepadaMu di malam hari..


Ya ALLAH,
jika aku jatuh hati,
jgn biarkan aku leka dan terjatuh kelembah kehinaanmu yg azab itu..


Ya ALLAH,
jika KAU halalkan aku merindui kekasihmu,
jgn biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu....



bimbinglah aku dalam mengemudi rasa cinta ini Ya Allah..janganlah Engkau mendolak balikkan hatiku ini setelah Engkau berikan aku hidayahMu...